halvvägs där

Käkade för ett tag sen och nu ska jag snart duscha. Vet inte riktigt vad det blir ikväll, har iaf lilla grisen. Vet ni vad jag klarade imorse?


Japp, klarade uppkörningen ;)

Nu sitter biffen och surfar, ska dra.






Uppe innan tuppen

Är man pigg? Nej verkligen inte. Att sitta uppe så länge va inte så smart kanske, men vi hade ju jätte trevliga samtal. Sitter i bilen nu, är i starkt behov av en till kopp kaffe! hörs sen, puss

Cassandra gillar inte empty room..

..jag gav henne den här blicken


trodde det hette bulgur?


Pasta, sallad, burgul


Det betyder något för oss men kanske inte för er

Coccinelle, demoiselle
Bête à Bon Dieu
Coccinelle, demoiselle
vole vers les cieux
Petit point rouge
elle bouge
petit point blanc
elle attend
petit point noir
coccinelle, au revoir.



Nyckelpiga, dam
Nyckelpiga
Nyckelpiga, dam
flyger mot himlen
Little red dot
hon flyttar
liten vit prick
hon väntar
svart prick
Nyckelpiga, adjö.


Idag har varit en ovanligt rolig dag

Bara kom på nu hur rolig den här dagen har varit. Jonni skulle köra upp Roddy så jag sa till Thomas (eftersom Jonni är så glömsk) att dom inte skulle glömma hunden, kopplet och att lägga nyckeln i krukan och det tyckte ju självklart killarna var jobbigt eftersom det blev mycket på en och samma gång ;) Så efter att ha sagt samma sak till Jonni så skrev jag en lapp med fet röd text på dörren och dom kom hem med en hund, ett koppel och vet ni vad? Nyckeln låg i kruckan! Man måste ju använda små knep när det gäller uppfostring på Jonni :P

En annan rolig grej var en kommentar som pappa sa i bilen.
"Nu ska jag mysa med Biffen och Roddy idag, alla vi tre hundarna!"
Haha, så jävla bra ;)


Sockervanilj och mumskärlek

Den dagliga morgonpromenaden med casse blev längre idag. Gick upp vid kvart i 11, gav hundarna mat och gjorde i ordning mig. Timpa tog Biffen idag och jag tog med mig Roddy. Vi gick ner till badet (det tar ca 30-40min från mig) och Roddy badade lite. Skön promenad och efter blev det en god frukost. Jonni hade köpt frallor, juice och en drickyoghurt på det :) Efter frukosten tog vi det lite lugnt, gjorde världens starkaste kaffe eftersom kaffebryggarn var så b. Duschade och sen åkte vi och skulle till Farsta. Pappa ringde när vi var på Dalarövägen och sa att dom hade fått soppatorsk. Fick åka till Handen och köpa en dunk och åka tillbaka till dom. Efter det så fick vi istället följa med pappa.

Käkade i stan på ett tappasställe, så spillde jag cola i mitt knä. Jag titta på pappa och ba:
-Vafan gör jag?! 
Pappa sitter knäpptyst och bara kollar på mig.  
- MEN PAPPA JAG BEHÖVER EN SERVETT?!?!?!?!
Pappa: - Men jag har ingen.
- Nu ser det ut som att jag har kissat på mig.
Pappa: -Är det mitt fel eller?
-JA!!
haha, jag funderar på att köpa pmstabletter :P

Åkte dock till Skhlm och Cubus hade 30% bara idag så ett snabbt spontanköp fick det bli. Ett vanligt linne och en vit skjorta :) Åkte hem till mamma och efter att ha myst med mackan hela kvällen blev det kaffe med mamma. Nu ska jag dricka en till kopp, för idag är jag "barnfri" så ska sova länge imorgon ;)

Imorgon ska jag försöka hinna fixa naglarna och ringa några samtal. Ska ut på vägarna med mamma också och sen får man väl se vad kvällen  har att erbjuda.

Jag och mamma satt och pratade bloggar, hon sa att hon skulle starta sin egen blogg (tror det va lite ironi) och att hon skulle lägga upp recept, vilket jag tyckte var en skit bra idé. Sen började vi snacka om människor och mamma var så jävla nyfiken så då sa jag till henne att hon va värre än 14åringarna på facebook chatten och att hon kanske skulle starta en skvallerblogg. Så jag håller er uppdaterade hur mammas bloggkärrier går.

Fransmän är roliga dom, istället för vaniljsocker så blir det sockervanilj och istället för kärleksmums så blir det mumskärlek :P Diman bjuder på några skratt när han ska baka, ni får gärna komma och observera om ni vill.




Mammas skämt: "Nu blev jag lätt mörkrostad utan solljus"


Lasse eller Petter?

Vem gör låten Stockholm i mitt hjärta bäst, Lasse Berghagen eller Petter?


middag alá nicole&tim

Sitter hos casse, tvättar som vanligt. Seg dag, segt väder. Tänkte mest bjuda på lite bilder, min och tims grymma mat igår fick mig att hamna i matkoma. Grymt va det, men vad kan man förvänta sig av mig och tim mer än succé?!


Fetaost sallad, paprika fylld med köttfärs och feta, köttfärs, kroketter, lövbiff i ugn fylld med feta och enkel lövbiff.


Efterrätt: 3 olika glassar, massa olika frukter som Jonni hittade, hallon, blåbär, jordgubbar..




Det ser godare ut än det smaka :P


Lördagsmys

Sitter i bilen på väg hem. Sov bort hela dagen vilket känns onice. Fick mig dock en långpromenad och har varit och storhandlat med tim och Jonni. Jonni var som ett barn och skulle köpa lite allt möjligt och nu ska jag ställa mig och göra värsta middagen mitt i natten. Ni kan få en bild imorgon på middagen ;) puss hej

Julstämmning

På väg till Haninge och ska käka med Casse och Tim. Efter blir det storhandla och sen fredagsmys med tim och hundarna! Har varit på skit bra humör idag, gått och sjungit jullåtar och pratat med hundarna. Jag hoppas inte att snön stannar dock, den kan komma om ett tag. Det va allt för mig, tack hej

Vet du hur en elmätare ser ut?

Ja då va det dags att uppdatera igen. Hände en läskig sak nyss.. Men innan jag berättar det så ska jag berätta allt som hände innan..

När jag hade ätit frukost och va redo för min morgoncigg med kaffe så tog jag ut hundarna så dom kunde leka och uträtta sina behov. Apan som Biffen fick av mig har numera en arm, japp, det va en tuff kamp mellan Roddy och Biffen..
Fixade Liam och Tims telefoner, gjorde lite små grejer hemma och sen kom Casse. Vi åkte ner på byn och fixade lite saker, tog även nummret till en pensionär som gillar att sticka. Åkte hem och hämtade pappa och sen körde han oss till Casse och Jonni runt 6 tiden..

Jag började genast att plocka upp gammalt bajs och satte på en tvättmaskin. Städade lite, vek tvätt, diska, laga mat, ja allt har man gjort medan Casse fixade en tråkig sak.

Så åter till det läskiga. Cassandra satt och blogga och jag stod och hängde tvätt, livet lekte och fåglarna kvittrade tills plötsligt, det läskiga hände! En ljudlös smäll hördes och lyserna slockna.. Paniken steg, svetten rann.. Jag pratade med pappa som gav luren vidare till Jonni. I det här huset får man tydligen inte ha inflavärmen och tvättmaskinen på samtidigt, omodernt säger jag, vad säger ni?

Cassandra ringde till en elektiriker som skulle försöka vägleda oss fram till ljuset.

Elektrikern:
Vet du hur en elmätare ser ut?
Casse: Kanske om jag ser den..
Jag: Ja men det är en sånn där fyrkantig sak med en sånn där. (här tänkte jag att jag skulle dra till med att jag faktiskt en gång i tiden var tillsammans med en elektriker, men sen kom jag på att det inte hade någon betydelse eftersom jag ändå inte vet något om el grejer)

Vi gick ut i skogen för att leta reda på den där fyrkantiga saken med en sånn där grej och till slut hittade vi den. I kylan och mörkret stod vi, jag var livrädd och Casse skratta åt mig. Hade jag i samma läge varit ensam hemma så hade jag legat i fosterställning och ringt pappa och tvingat honom att komma hem. Vi bytte alla proppar (som tydligen fungerade) och gick in för att tända ljuset. Utan lycka stod vi ensamma i mörkret.

Det visade sig att vi var tvugna att gå ner i källaren, jag HATAR källaren! Jag vågade inte vara i källaren men inte heller vara ensam på övervåningen för Casse kunde bli mördad där nere..

Vi sprang upp och ner flera gånger, jag med mobil lampan i högsta hugg och hunden innanför jackan, han var lika rädd han. Casse bara garva åt mig för jag var så rädd men mörkret är inget att leka med mina kära vänner.

Över en halvtimma senare fungerade ljuset! Amen!!!

Nu sitter vi i soffan, men en varsin dator i knät och bloggar båda två. Cassandras "roliga" blogginlägg klickar du dig fram till nere i hörnet.

Nu vill jag hem, till mitt ljusa och inte alls lika läsiga hus..


 




lite bilder

Ja, då ska jag bjuda på lite bilder från idag. Cassandra va en duktig kamera man och jag fick agera lite modell, sen blev det ombytta rollen :) Jobbar natt just nu så det kommer säkert fler bilder sen.



















Fler bilder finns på cassandras blogg :)

cameraman

Sitter hos casse och jonni, har typ precis ätit frukost. Ska snart sminka oss och sen testa min kamera ;) haha ska  bli proffs fotograf nu hade jag tänkt. I natt ska jag jobba hos mamma :)


gammal gumma

Ja, då va man 19. Åderbrocken börjar komma, lederna är paj, rullatorn är beställd och kommer om några dagar, rynkorna går snart inte att dölja.. Ja ni förstår hur jobbigt det är att bli gammal?!

Mamma och mackan har precis åkt. Vakna imorse av pappas höga ton, la mig under täcket och bad honom sluta men det va ju inte direkt som att han sluta. Sen kom mamma med liljor till mig och så rullade vi till casse och jonni. Jonni hade handlat frukost till typ 100pers så har inte gjort mycket annat än ätit idag. Fet som en kossa är man nu, det jag kan glädja mig över va att jonni käka 50ggr mer än mig och står man bredvid honom så har man ju värsta bodyn ;)

Har fått ett par skor, en klocka, ett armband, ett halsband och armband som mackan gjort själv, skål, gardiner, en pastaburk och en system kamera. Tror jag fick med allt, låter som tråkiga grejer men mamma är så grym att hon köpt allt som jag har velat köpa själv så det kunde ju inte bättre :) Fick en flaska vin av anna igår och en limpa cigg av chippen. Hmm, vad tror mina vänner om mig egentligen? Det enda jag vill är att kröka och röka..

Vill gå och lägga mig, det tar på krafterna att fylla år, eller aa det tar på krafterna att vara med min familj :P


Visst börjar man se sliten ut?


bajs

Sitter hos madde och ante. Just nu är jag bara med anna, alla har redan hunnit åka till rickie. Vi är smått mobbade men vi gillar det..

Gårdagen va nice, hemma fest i stan och blev ingen utgång, och om en timma fyller jag år!

Bye

älskar min bror

Fick en tidig present av casse! Så jävla underbara att jag dör :D dom ska göra succé idag på dansgolvet det ni ;)



Har käkat för en liten stund sen, blev klyftpotatis med egen marinad, fläskytterfilé, bea och salllad. Grymt gott va det om man får skryta lite över våran matlagning ;)

Vi körde ett spel, antingen eller, där man fick välja mellan olika saker (båda alternativen var "hemska") Jag skulle tex; "fjärta högt men luktfritt hellre än tyst men stinkande, i en hiss där det bara är jag och en snygg främling", skulle också "ha sex med Mona Salin hellre än Moud Olofson", "börja varje mening med "eftersom jag är oslagbart skön.." hellre än att kommunicera genom operasång, "sitta på toaletten i hela mitt liv hellre än bilköer hela mitt liv".. Ja och mycket mer, skit roliga frågor och vissa alternativ va ej okej :P

 



En cigg på det här och sen ska vi öppna våran flaska rosé vi fick från en restaurang för flera år sen. Har sparat den till ett speciellt tillfälle och jag citerar cassandra; "Men idag är perfekta dagen för det ;)"






Morgonbus

Har precis ätit frukost med mackan, han sitter och kollar tv innan skolbussen kommer. Ska snart åka hem och sova i min sköna säng. Bjuder på lite bilder på mig och mackan (om vi ser drogade ut är det för vi blev bländade x antal gånger av blixten)










Visst är vi snygga halv 7 på morgonen ;)


syskonkärlek

Låg och krama min bror som va lite ledsen. Han är så söt plutten, tycker synd om honom när han drömmer mardrömmar eller så. När jag låg bredvid honom började jag tänka på hur stor han har blivit och hur fort tiden egentligen går.

Min lillebror har Down Syndrom, för er som inte vet, det gör honom unik! Det finns många av er stekare på Stureplan, det finns många av er fjortisar i portuppgångarna, det finns många av er hulliganer utanför Råsunda, det finns så många av er alla. Men det finns bara en Marcus och det gör honom unik.

Allt han har gått igenom under åren, allt han upplevt gör honom så stark. Det är han som tröstar mig när jag är ledsen och jag kan inte låta bli att le när han kommer och kramar mig och frågar varför jag gråter. Jag älskar alla mina syskon lika mycket fast på olika sätt, alla är så olika, så unika.
Jag älskar Cassandras små ryck ibland, jag älskar Felicias korkade komentarer, jag älskar Liams utbrott när han förlorar ett spel och jag älskar Tims lathet.

Ni ser, jag älskar dom alla för att dom är just dom, dom är unika och speciella i mina ögon. Jag älskar er mina kära syskon, utan er så skulle jag vara för vanlig, sådär tråkigt vanlig. Ni gör mitt liv mycket roligare!




Grattis Mickan :D

Mickan fyller 20år idag! :D Grattis älskling <3<3


Är hos mamma och jobbar natt. Idag bråkade jag med pappa, och så slog jag i huvudet i dörrkarmen, och fick värsta bulan i pannan, men det kunde jag ju inte visa för pappa att jag fick ont. Mamma säger att det kommer vara blått imorgon och jag ska ut imorgon så det kunde ju inte komma mer passande. Imorgon ska vi ut, blir nog K15 eftersom casses kompis fyller år och har hyrt stället. På lördag ska vi vara hos madde och ante i södertälje, kul att få fira min b-day med mina kompisar :)

Hoppas att natten går bra, mamma ska köra hem mig imorgon vid halv 7 så jag kan sova hemma. Timpa tog med sig biffen hem så får sova själv hela helgen. Har typ sovit en natt utan honom sen vi hämtade honom. Men samtidigt kanske man får sova lite eftersom man vaknar tidigt på morgonen när han ska upp :P

Hämtade min mobil idag också btw, skönt med abbonemang. Nej ska fortsätta prata med mamma och diman, ta en till kopp kaffe och bara chilla ;) skriver sen!





Hej hopp

Det va länge sen, men så är det när man flyttar ut till en ö där det knappt finns mottagning på mobil internet. Kort uppdatering på vad so hänt då.. Har varit hos casse varje dag i princip och tvättat och hjälpt till att städa. Just nu sitter vi i bilen på väg till maxi för att handla lite. Lovar att uppdatera snart igen. Over and out

grattis quackie!

Idag fyller mackan 11år! Vi har ätit en god frukost med bacon, äggröra, massa olika korvar, köttbullar, bröd osv. Jätte gott och mackan blev super glad för sina pressenter. Snart ska vi åka och bowla på heron och nu kom mormor och morfar och överraska oss :)


Uppdatering

Ja, det har ju inte blivit ett inlägg på några dagar. Anledningen är att jag flyttat hem till pappa och han har inge internet än, och eftersom det inte finns någon mottagning för mitt mobilnär där ute så har jag inte kunnat helt enkelt. Jag har iaf hämtat den lilla valpen nu, vi åkte till Gbg i torsdags och kom hem halv 5 på morgonen igår. Efter att ha sovit fåtal timmar kom Felicia och hjälpte mig att möblera. Har möblerat om hela huset men det är inte riktigt klart ;)

Är hos mamma idag, skulle egentligen på maskerad men va så otaggad och sen va det inte så mycket roligt folk som det verkade, bara några man ville träffa så jag tog en hemmakväll med mamma och mackan. Pappa och casse kom förbi och mamma fick träffa valpen för första gången, han är underbar :)

Casse stannade så resten av kvällen har vi kollat film, eller ja casse har väl mest sovit och bara tagit det lugnt. Nu har hon och mackan gått och lagt sig, jag är inte ett dugg trött, men det verkar ju inte vara mycket som händer nu. Ska väl kolla lite på tv i hopp om att bli trött.

Imorg fyller mackan 11 och det ska vi fira med Bowling på Heron och PizzaHut efter, kommer bli myspys :) Jag lovar att jag ska uppdatera så fort jag kan..


Biffen


Första mötet :)


Roddy

Imorg får jag mysa med mina hundar igen :)