Dag.5 Vad är kärlek?

Tror jag har skrivit om kärlek några gånger i min blogg.

"Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjureller en nära medmänniska, inklusive den egna personen.. Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något, det vill säga att bete sig altruistiskt. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina barn. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion." (http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rlek)

Kärlek är en känsla, en passion. Man kan känna kärlek för sina syskon, sina föräldrar, sina barn eller sin partner. Kärleken till familjen är ovillkorlig. Kärleken till en partner är en annan slags kärlek. Kärleken man känner till en pojkvän/flickvän är en passion, en sexuell attraktion. Att vara kär är underbart, det där pirret i magen, lyckan man känner när man bara är i personens närhet. Men samtidigt har man känslan i bakhuvudet att det någon dag ta slut, att alla sagor inte har ett lyckligt slut. Men det är sånt man ofta förtränger för tillfället, det är något man inte tänker på. Men när/om det tar slut så är det den värsta känslan av alla. Det känns som att hela världen faller samman framför en.

Men kärleken är underbar, det är kärleken som får oss att orkar, som lyfter oss och ger vårat liv en mening. "All we need is love"..
Kommentarer
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback