I´m back

Förlåt för torkan i några dagar men det är så att 3g nätet här ute på Ön har legat nere så det har inte fungerat och jag har inte fått mig Iphone än så jag har inte kunnat mobilblogga heller.

Dom senaste dagarna har jag packat inför Gambia, kört grejer från ett ställe till ett annat och börjat packa ihop huset. När vi är borta så flyttar pappa från Dalarö så jag har packat så mycket som går så han och Tim slipper ;) Jag har till och med skrivit lappar på möblerna dom ska ta med sig och skrivit en lång lista med allt som ska med härifrån :P (Har suttit och jobbat och städat hela dagen dessutom :()


Snart ska vi åka till stan och fixa lite grejer, hoppas jag hinner förbi Kista också! Jag skriver igen lite senare



Godmorgon allihopa

Nu har jag precis ätit upp mig frukost. Ska hoppa in i duschen och sen ska vi åka till Norrköping! Igår va det en nykter kväll, Liam va med mig och casse och vi åkte till en vän ett tag.


Fredag

Har precis duschat. Pappa har pratat klart med försäkringsbolaget och nu har dom beslutat att jag ska få mer ersättning för mina grejer. Även om det inte täcker upp allt jag blev av med så är det ju bättre än noll.

Igår käkade jag middag på Lilla P med mamma, mackan, magnus och casse. Efter det träffa vi två kompisar och åkte hem till casse. Spelade spel och kolla på BB och runt halv 12 körde jag hem dom till tumba. Stannade på Vega och köpte mat till mig och pappa och sen la jag mig och kolla film.


Har läst ut min bok så nu behöver jag nya boktips! Ikväll blir det att åka till tumba, ska sova hos mamma eftersom vi ska till Norrköping imorgon. Min kära morbror ska gifta sig!!


Om 9 dagar så åker vi!

Middag hos mamma

Min tattuering har läkt, har inga skorpor kvar. Och vet ni hur skönt det känns, med tanke på att jag har fått sova på rygg i typ en vecka nu.

Ska åka hem till mamma och käka, sen åka till Kista och förhoppningsvis få min lur :) Talk to you later!

ingen rubrik

Jag kunde inte somna igår, låg och prata med casse i typ 2timmar och sen va jag tvungen att kolla klart på min film. Och när den va slut va klockan typ 3 och tror ni jag kunde sova då? Nej för då fastna jag i något as tråkigt spel på mobilen :/

Aja skit samma jag är uppe iaf och idag ska jag försöka att lägga mig tidigare. Hörs sen, ha det bra hej!

Tangled

Sitter och smuttar i mig kaffe och kollar ut på det vackra vädret. Igår åkte jag och hämtade bilen, skönt med helt ny servad, ny tvättad invändigt och utvändigt! Åkte till Madde efter och fika och efter det åkte jag förbi mamma. På vägen hem satt jag och mickan och snacka mat, vilket inte lättade min hunger direkt :P Åkte förbi casse på en cigg, handla och sen åkte jag hem.

Kollade på filmen Tangled, den va ju skit bra! Älskar Disney filmer :)



Musik




En perfekt söndag

Kom hem runt 6 imorse, va fyllechaffis och åkte runt i tumba och salem under kvällen. Så jag vaknade runt 1 idag efter att jag deckade på soffan. Idag har det varit en sådär perfekt söndag, ni vet man bara chillar och gör ingenting. Vi åkte till stan och käkade och sen åkte vi till Vitabergsparken så biffen fick leka i hundgården. Sen släppte vi fille i centralen, åkte och lämnade bilen och sen handlade vi bara. Vilken härlig dag det har varit btw, våren är på g nu!

Ikväll blir det att göra ingenting alls, kolla film och chilla bara :)


Lördag

Ska åka och hämta casse, dra till kista och sen träffa mackan. Får se vad den här dagen har att bjuda på!

Godmorgon

Ska dra mig till Maxi för att handla lite frukost och så, sovit gott?

Spontangadd

Idag blev det en spontangadd för både mig och casse. Casse skrev alla syskonens namn på insidan av överarmen och jag gjorde på revbenet. Fyfan vilken smärta, nu ska jag aldrig mer tattuera mig, jag skojar inte den här gången!
Ska gå och lägga mig i sängen snart och kolla Tre Kronor!


Livrädd under..



Lite halvdålig bild

Bloggtorka

Just nu har jag verkligen ingenting att blogga om. Vad ska jag skriva, att jag diskar och tvättar? Mitt liv har liksom inte varit sådär jätte intressant den senaste veckan. Men sen tänkte jag såhär att jag måste ju skriva någonting, ska man ha en frågestund? Men kommer ni ens att fråga något då eller vad kommer ni fråga? Asså jag har inte riktigt bestämt mig än så jag återkommer.

Lite roliga är vi..

Kom nyss hem, va i Nynäs och sen åkte vi till stan och käka. Det är ju aldrig lätt för oss att välja ställe och jag säger bara det att välja restaurang för oss är som att fönstershoppa. Men till slut hamna vi på något pasta hak, skit god mat och bra service så inte ska man klaga.

Satt nyss och prata med min vän Linn som lever i lilleland och måste bara visa att vi kan vara lite roliga ibland ;)



Gambia here we come

Har bokat en enkelbiljett ner till Gambia nu. Åker den 3e april och stannar ca en månad :) Ska bli så jävla härligt, får se när vi kommer hem igen ;)

Tankar från Gambia

Sitter på stranden , målar i målarböcker och skriver. Idag känner jag mig lite ledsen eller mer bortglömd. Jag pratade med mamma och grät av mig och nu känns det bättre.
Vågorna slår mot strandkanten. En man står ensam i vattnet och kollar ut mot det stora blåa havet. Han försvinner bort bland vågorna och han ser så fri ut.

En liten kille står på stranden och bestraktar alla människor. Han är kanske 2år och ännu helt omedveten om vilken värld han lever i. Livet är orättvist på det sättet att vi inte får välja det liv vi vill leva.

Här i Gambia har jag fått ett nytt perspektiv på livet. Barnen som lever här dom har inget val än att växa upp fattigt.

Människor ber till Gud, eller Allah för dom finner någon slags ro i dom själva. Kanske ber dom att finna förståelse till varför livet är så orättvist eller kanske om mer mat på bordet.
Det som chockar mig är att dessa människor inte har någonting men man ser på deras blickar att dom har allt. Dom är inte giriga på samma sätt som vi svenskar. Det är som att de har accepterat det liv som Gud gav dom, deras öde och de vill göra det bästa av situationen.

Livet är en gåta och det är upp till var och en av oss att lösa den på vårat egna sätt.
Ju mer jag skriver dessto mer börjar jag fundera. Glöden på mig ciggarett blir längre. En cigg är inte så annorlunda från livet. Du suger i dig massa nya erfarenheter varje dag och någon gång under tiden så händer det något som du känner att du vill ta bort, något du inte behöver, som att slå bort askan från glöden.

Livets gåta är att hitta det bästa sättet för dig att leva ditt liv. Ingen annan än du själv styr över ditt öde, det är ditt att finna.


Mannen som talar med hundar

Det gick inte att gå in på blogg.se för ett tag sen :S Har suttit och kollat på tv med Roddy, våran favoritprogram är Mannen som kan tala med hundar. Han är så jävla bra, tänk om man kunde vara lika duktigt med hundar som han, jag tycker ifs att jag inte är så värdelös med tanke på att jag har två underbara hundar. Så kanske ni undrar nu, vadå jag och roddy kollar tv? Jo Roddy brukar titta på tv med mig, eller kolla på när jag spelar playstation eller liknande. När vi kollar på Ceasar så står han framför tvn och kollar på alla hundarna men det han gillar bäst är barnprogram. Helst dom programen som är för små barn, ni vet mycket färger och pipiga röster. Han kan titta i timmar om han gillar det.

Nog om det. Ska snart åka iväg och träffa casse och fixa lite. Kanske käka på Nygammalt? :O det skulle jag gilla!



Iphone

Mamma och mackan va här ett tag på dagen. Fick mitt beslut av försäkringsbolaget och nu är jag riktigt irriterad så jag överlät allt ringande och de till pappa. Ursch, fattar inte hur hon har tänkt riktigt.
Ska åka in till stan om ett tag, måste fixa min lur så jag får en ny någon gång, lite jobbigt att gå runt utan telefon. Känner mig handikappad utan min Iphone, jag vet att jag låter som en bortskämd nörd men vafan jag gör liksom allt med telefonen, ringer, mejlar osv.

Uttråkad till max

Guuud jag är så jävla uttråkad, har städat och tvättat. Men nu har jag tvättat upp allt och städat samma ställen 50ggr så nu har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Ska gå ut med hundarna tänkte jag, om man bara kunde hitta roddys halsband.
Biffen har btw blivit jätte stor, fick en chock när jag öppnade bakluckan på Arlanda :O Nej ursch vad jag känner mig tråkig. Ni får några söta bilder på mina toppmodeller istället :)


Första timmarna

När vi kom fram till Gambia så höll vi på att dö av hettan. Vi hade åkt från 25 minus och kom fram till 38 plus. Killarna stod och vänta på oss på flygplatsen och att vi var 4st med 4 resväskor och 5 handbagage hade tydligen inte nått ända fram med tanke på att dom va 3st som kom. Vi började packa in i bilen och ganska snabbt insåg alla att vi behövde en till bil så Morro fixade det. Efter ett tag kom det en liten grön taxibil och vi lastade bilarna. Killarnas bil hade pajat så då kom i mekanikerns ja vet inte om man kan kalla det bil riktigt men a. Mackan hoppa in i bilen och 5-6st fick putta igång bilen, mackans min var overdelig när han trodde att vi lämnade honom så casse fick springa bredvid bilen så han såg att hon va där. Taxichauffören hade en så liten bil så att bakluckan inte gick att stänga men då fick han en genialisk idé. Han knyter helt enkelt fast bakluckan med sin mobilladdare, enkelt. Tillslut packar vi in oss i bilarna och jag, mamma och ante åker med taxin medan casse, mackan, morro och volkan åker i den så kallade bilen.
På väg till hotellet ser jag människor som är ute och rastar sina åsnor, folk med tjocka kläder och ja massa annat. Vi kommer fram först och inser att dom andra inte kommit fram ännu, vilket va lite konstigt eftersom dom låg framför oss hela vägen. Efter 10min väntan bestämmer vi oss för att checka in och gå till rummen. Inte långt efter kommer dom andra, och min resväska pajar.

Resten av dagen/kvällen tog vi det lugnt, gick ut och käka och somnade vi 10 tiden. Dagen efter vaknade vi vid 8, käka frukost och gick till stranden.

3/3-11

Sitter på stranden och skriver. Jag känner mig avslappnad när jag får skriva av mig lite. Vet inte om något jag skriver alls hänger ihop eller på något sätt är bra men jag skriver det som kommer till mig. Jag kanske lägger upp något på min blogg, kanske slänger jag papprena eller så får dom bara ligga, jag har inte bestämt mig. Vi får helt enkelt se. Idag känns det bara skönt att sitta på stranden med ett vinglas i ena handen, en cigg i munnen och pennan i andra handen. Vågorna som slår mot strandkanten ger mig ett lugn, här skulle jag kunna sitta varje dag. Måste jag åka hem? Jag saknar alla hemma men jag vill inte lämna det här. Jag vet att det finns en verklighet hemma som väntar på mig, men bara nu för en sekund så vill jag bara tänka att jag alltid kan ha det såhär.


You were the person that I loved and trusted.
You were the person I wanted to spend my life whit.
You were the person who broked me.
You were the person who made my world fall appart.
I´m the one who was able to find luck whitout you.
I´m the person who dusted the sand from my shoulders and sad; I´m better going on whitout you




bilder


Hallå

Nu har jag nästan packat upp hela väskan men är lite deprimerad nu. Vill åka tillbaka till Gambia inte stanna här i kalla svedala. Har städat och tvättat idag, kommer ju ta ett tag innan man tvättat upp allt, eftersom pappa försökte tvätta när jag va borta men överdrev med tvättmedlet så fanns det rätt mycket tvätt åt mig. Snällt eller hur? Idag är det rätt fint väder ute, lite kallt bara. Får se vad man hittar på idag kanske träffa bästa mickan? :)

Love and other drogs

Såg nyss Love and other drogs. Skit bra film, en kärleksfilm så det va rätt uppenbart att handlingen skulle vara pojke möter flicka, pojke och flicka blir kära, pojke jagar flicka med en söt kärleksförklaring och pojke och flicka lever lyckliga i alla sina dagar. Men den va lite annorlunda men grymt bra.

'

Ska kolla någon till film och sen sova. Puss

Gambia!

I natt kom vi hem till kalla Sverige. Har blivit av med min telefon så har inga nr eller något kvar. Resan var grym! God mat, trevliga människor, sol och bad. Det va mellan 30-40grader varje dag och jag har för andra gången bränt mig så nu har jag börjat flagna :( Har varit med om roliga saker och mackan blev allas bästis och stod och sjöng och dansade på stranden, han ska bo i Gambia nu och alla vi var lika ledsna för att åka hem. Det va tråkigt att lämna killarna och vädret!
Men snart åker vi tillbaka förhoppningsvis så det va inget att gråta floder över!
Det finns typ 3000 bilder från resan så lägger bara upp några nu :)


kalender

Tänkte att jag skulle lägga upp varje månad en kalender på det som är inplanerat och sen i slutet av varje månad ska jag lägga upp på allt roligt som jag gjort :)